Пловдивски бизнесмен, застрелял съдружника си и баща му, остава зад решетките

Йордан Таков поиска на свобода, отказаха му

Бизнесменът Йордан Таков (45 г.), който застреля бившия полицай Васил Ботев (52 г.) и сина му Христо (32 г.)  на 26 ноември миналата година в Пловдив, поиска от Апелативния съд под тепетата да бъде пуснат на свобода с по-лека мярка. Извършителят на двойното убийство под тепетата, който бил съдружник във фирма за рециклиране на кафе-машини заедно с по-младия мъж, обжалва определението на Окръжния съд в Пловдив отпреди седмица, който го остави зад решетките.

Състав на съда потвърди определението на окръжните магистрати, с което е отхвърлена като неоснователна жалбата на Таков.

Срещу него е повдигнато обвинение за това, че е застрелял със законно притежаван  пистолет „Макаров“ своя сина и бащата.

Бизнесменът Йордан Таков извършил двойното убийство в Пловдив

Апелативният съд прецени, че събраните до момента доказателства – свидетелски показания, документи,  съдебномедицински експертизи на пострадалите, съдебно психолого-психиатрична експертиза на обвиняемия, балистична експертиза, а също обясненията на обвиняемия, водят до обосновано предположение за съпричастност на бизнесмена към деянието, в което е обвинен.

1 2

Подобни статии

Top