Пловдивски булевард грейна след ремонта му (СНИМКИ)

Монтирано е ново LED-осветление

Пловдивският булевард „Свобода“ грейна след години мрак, видя репортер на DCNEWS. От миналата вечер булевардът, в участъка от бул. „Васил Априлов“ до бул. „Копривщица“ е светло като ден.

Причината е в новото LED-осветление, монтирано след ремонта на булеварда.

„Подобно нещо не сме виждали от над 10 години“, коментираха пловдивчани, живеещи в района. Предишното осветление беше приглушено, а през последните месеци пък, светлина изобщо липсваше и вечер булевардът се осветяваше само от фаровете на автомобилите. Това създаваше опасност от пътни инциденти, особено като се има предвид, че пешеходците пресичат навсякъде, без да се съобразяват с пешеходните пътеки.

Припомняме, че в края на миналата година тази отсечка беше изцяло преасфалтирана, а край пътното платно бяха направени джобове с паркоместа.

В момента в района се правят нови тротоари, тъй като заради паркоместата се наложи тротоарните площи да изядат част от тревната площ.

Предстои да бъде направена и велоалея, съобщи преди време кметът Иван Тотев. Засега не е ясно дали тя ще минава край пътното платно или през парка.

Подобни статии

Top