Пловдивски хирурзи спасиха пациентка от адски болки и огромен костен тумор на ръката

„Хора с моя проблем да идват само в Клиниката по ортопедия и травматология на УМБАЛ „Св. Георги“, каза благодарната пациентка

Пълно възстановяване на двигателните функции на ръката на 78-годишна пациентка успяха да постигнат за 5 дни след операция по отстраняване на голям костен тумор лекари от Клиниката по ортопедия и травматология на УМБАЛ „Свети Георги“ – Пловдив. Случаят бе представен на брифинг днес от началника на лечебното звено проф. д-р Владимир Ставрев.

„В моята практика за пръв път виждам толкова голямо туморно образувание на раменната кост“, сподели д-р Румен Минчев. Той и колегата му д-р Петко Ганев извършили хирургическата интервенция по премахване на тумора, който имал елипсовидна форма и размери 16 на 11 сантиметра. Понеже в непосредствена близост – между костта и тумора, минавал лъчевият нерв, интервенцията представлявала истинско предизвикателство. Съществувал риск при засягане на нерва ръката на пациентката да увисне и тя да не може да я вдига.

В друга болница на пациентката отказали сложната операция

„Колеги от столична болница преди това отказали да поемат случая, ние откликнахме на пациентката“, обясни проф. д-р Владимир Ставрев. След консултация с експерта по костни тумори проф. Любен Стоков от специализиран медицински център, операцията била насрочена.

1 2

Подобни статии

Top