Пловдивски художник подрежда в изложба емоциите си от периода на Covid-19

„KoBра-19“ е една лична изложба на младия автор

Художникът Христо Бозуков открива днес изложба, в която представя 6 нови картини и неговата маска, рамкирана в смола, която по време на Карантинния период е носил само един път.

Експозицията ще бъде открита в Галерия ‘Seven’ (Капана, Пловдив, ул. Павел Куртевич 4) тази вечер, 03.06.2020 г., от 18.00 ч.

Куратор и организатор на изложбата е Джей Хaуари – магистър на Академия ВОГ – Нидерландия и член на Академичния съвет на Националната модна академия като преподавател по Моден дизайн и Модна стилистика с майсторски клас.

В един неочакван за всеки период на световна проблематика и глобална промяна, няма как един автор като Христо Бозуков, познат със своята яркост и силно чувство за свобода, да не съпостави емоциите от преди и по време на Covid-19.

„KoBра-19“ е една лична изложба на младия автор, инспирирана от седмиците, когато времето бе една ограничена и несигурна константа на бъдещето. Този световен пърформанс, както Христо определя случващото се днес, се впива в нас като една кобра и смразявайки, и обездвижвайки, взима свободата и оковава съзнанието ни.

Страхът и съмненията, витаейки из „тихия“ ежедневен въздух, докоснаха неговата творческа духовност и събудиха цветовe с глас върху канваса. Въпреки този сюрреалистичен период, който завинаги постави неочаквания край на една вековна епоха, Христо отново със своята вечна авантюристична индивидуалност успява да долови магията по време на промяната.

Датата и часът на изложбата не са случайно избрани. Художникът, вярвайки в закономерността на числата, остава верен на себе си и затова се е спрял именно на тази комбинация от числа. Спонтанно и непринудено, авторът следва една свръхестествена цикличност на своите изложби и изненадва периодично почитателите си със съвкупност от ярки цветове и положителна енергия.

Снимка: БНР

Подобни статии

Top