Пловдивски художници рисуват картини за Ботев (Пловдив) - DC news

Пловдивски художници рисуват картини за Ботев (Пловдив)

Творбите са подредени в галерия Arsenal of Art в Капана, изложбата е в помощ на ДЮШ и в памет на популярния привърженик на клуба Димитър Киряков

Повече от 25 пловдивски художници дариха картини за благотворителната изложба в подкрепа на детско-юношеската школа на Ботев (Пловдив). Работите са подредени в галерия Arsenal of Art в Капана, ул. Магура 4, и ще бъдат на разположение на желаещите да подкрепят младите футболисти до 8 май, когато между 15:30 и 19:00 часа ще бъде вернисажът по закриване на събитието. Очаква се в неделния следобед да присъстват деца от школата на Ботев, автори на картини и привърженици на клуба.

Изложбата обединява различни поколения творци с работи във всички измерения на изящното изкуство – живопис, скулптура, графика, акварел.

Някои от картините са рисувани специално за събитието и са в традиционната за клуба жълто-черна цветова гама, а широката палитра от работи позволява в благотворителното събитие да се включат ценители с различни възможности.

Идеята е на художника и галерист Ангел Гешев и професора по PR Любомир Караджов, чиято цел е да обединят изкуство и физическа култура в името на младите таланти.

Изложбата се организира в памет на популярния привърженик на клуба Димитър Киряков, а партньори са ПФК Ботев Пловдив и Сдружение ПФК Ботев.

Подобни статии

Top