Пловдивски инструктори разработиха онлайн уроци по физическо

Видео поредица раздвижва ученици от цялата страна по време на изолацията

Поредица от специални видео и онлайн тренировки за деца има амбицията да раздвижи българските ученици, които са принудени да стоят вкъщи по време на извънредното положение. Програмата „Час по физическо“ е инициатива на сдружение „БГ Бъди активен“, което има дългогодишен опит в провеждането на инициативи за насърчаване на физическата активност и спорта.

Вече са подготвени четири видео тренировки, а от в програмата са предвидени и тренировки „на живо“, които ще се излъчват в тематично събитие във Фейсбук. Видео тренировките ще бъдат предоставени безплатно на всички училища, които имат желание да активизират дистанционно заниманията по физическо знание и спорт за учениците си. Съдържанието на кратките серии е разработено от пловдивски инструктори и е съобразено с възможностите и нуждите на децата. То включва упражнения за различните мускулни групи, като горна част (гръб, рамене, ръце), торс и ядро, т.е коремните мускули и долна част (крака).

Упражненията са със среден интензитет, само някои с по-висок, като времето за почивка, отговаря на нужното за възстановяване и бързото започване на новата серия. Натоварването за всяко дете е различно, като зависи от индивидуалните качества и физически показатели и здравословно състояние. Препоръчително е упражненията да се изпълняват под наблюдението на родител.

Вече седма година екипът на сдружение „БГ Бъди активен“ е посланик на каузата за популяризиране на масовата физическа активност и работи с организации, граждани и доброволци за осъществяване на различни инициативи за раздвижване на хора от различни възрастови групи.

Подобни статии

Top