Пловдивски командоси с атрактивна демонстрация на летище „Чешнегирово“ (СНИМКИ)

Адмирал Емил Ефтимов: Трябва да се гордеем с нашите Специални сили

„Наблюдавахме много впечатляваща демонстрация. Трябва да се гордеем с нашите Специални сили, с тяхната отговорност, устрем и готовност да овладяват нови задачи. Това е дълъг процес и искам да отбележа усилията на Съвместното командване на специалните операции (СКСО) за това Специалните ни сили да намерят достойно място в организационната структура на Българската армия“. Това заяви днес, 3 юли, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, който присъства на заключителния етап на националното учение „Stealth Dagger 2020” на летище „Чешнегирово“.

Учението „Stealth Dagger 2020” се проведе от 20 юни до 3 юли с участието на до 150 военнослужещи от СКСО, Военновъздушните сили (ВВС) и Военноморските сили (ВМС). По време на учението комисия от СКСО сертифицира Тактическата група за специални операции (ТГрСО) за застъпване в дежурство към силите за отговор на НАТО през 2021 г.

“Сертифицирането на ТГрСО за застъпване в дежурство към силите за отговор на НАТО е много отговорен акт и се радвам, че СКСО поддържа стандарта“, категоричен бе адмирал Ефтимов. Той поясни, че амбициите не са свързани само със сертификацията на Тактическата група на Специалните сили, но и с бъдещото развитие на тези способности.

Началникът на отбраната благодари на международните ни партньори и изказа признателност към присъстващия на събитието командир на Командването на Специалните сили на САЩ в Европа генерал-майор Кирк Смит.

1 2

Подобни статии

Top