Пловдивски криминалисти разкриха оборудвана наркооранжерия (СНИМКИ) - DC news

Пловдивски криминалисти разкриха оборудвана наркооранжерия (СНИМКИ)

Арестуваха 36-годишен мъж

Пловдивски криминалисти разкриха оборудвана наркооранжерия в първомайско село, съобщиха от ОДМВР-Пловдив. Операцията за пресичане на незаконното производство и разпространение на наркотични вещества е предприета в края на миналата седмица от служители на отдел „Криминална полиция” в пловдивската дирекция.

В частен имот, в близост до първомайско село, те установили 45 насаждения от рода на конопа в напреднал стадий на растеж, отглеждани в специално пригодено помещение със системи за вентилация, отопление и напояване. При процесуално-следствените действия е открито и съоръжение от палатков тип със създадени благоприятни условия да виреят 50 корена с разсад от наркокултурата.

Всичките 95 канабисови стръка са иззети и предстои експертна справка да изясни общото им тегло. Като веществени доказателства към досъдебното производство са приобщени различни видове растителни торове и ползвано техническо оборудване – 8 осветителни тела, 10 електрически трансформатори, въздуховоди, филтри и електрическа печка.

За срок до 24 часа е задържан 36-годишен мъж, а случаят е докладван в Районна прокуратура – Пловдив.

Снимки: ОДМВР-Пловдив

Подобни статии

Top