Пловдивски лихвар, ужилил над 240 души за 20 години, остава зад решетките (СНИМКИ И ВИДЕО)

Адвокатът на Петров Красимир Баков настоя за по-лека мярка. Той се обоснова с това, че Петров има чисто съдебно минало и няма криминалистични регистрации. Освен това имал семейство и малко дете. Самият лихвар също поиска от съда да остане на свобода.

Съдия Евстатиева обаче го остави в ареста.

Тя посочи, че от жилище на ул. „Юндола“ в кв. „Христо Смирненски“, дома на Петров и хале на ул. „Съборище“ са били иззети различни документи, доказващи дейността на лихваря. Разследващите са намерили договори за заеми, копиуя от лични карти на различни лица, бланки за предоставени автомобили, регистрационни номера и документи за тези автомобили, срещу които той е давал заеми. Освен това имало множество копия от документи за прехвърляне на имоти, предоставени от Агенцията по вписвания на прокуратурата, а също документи за учредяване на ипотеки върху недвижими имоти, както и за други заемни правоотношения. Прокуратурата е представила и документ от БНБ, че Петров няма лиценз за извършване на банкова дейност.

Според съдийката има опасност лихварят да се укрие, да извърши друго престъпление и въпреки, че е с чисто съдебно минало, извършеното от него престъпление говори за висока обществена опасност. Заради това тя го остави зад решетките за постоянно.

Ще обжалваме, категоричен беше адвокат Баков.

Обжалването на мярката бе насрочено за 18 юли от 10.00 часа в Апелативния съд.

1 2

Подобни статии

Top