Пловдивски митничари задържаха над три тона гориво

3 736 литра дизелово гориво задържаха митничари и данъчни

При съвместна акция на Митница Пловдив и служители на териториалната дирекция на НАП – Пловдив е задържано незаконното гориво

На 16.01.2018 г. при проверка на бензиностанция в Хасковско село пред митническите и данъчни служители за горивото са представени документи за платен акциз.

При последващите контролни действия за сравняване на данните, измерване с денситометър на горивото, показва разлика от четири единици, сравнено с плътността, описана в представените документи.

В хода на проверката е извършено и замерване с мерителна лента и калибровъчна таблица, в резервоара с дизелово гориво, при което се установява разлика от близо един тон, сравнено с показанията на нивомерната система.

При огледа е констатирана и липса на пломба на сондата, което е предпоставка за манипулиране на данните, отчитащи доставките и продажбите на горива в обекта.

Горивото е задържано в склад на Митница Пловдив и са взети проби за лабораторен анализ. По случая ще бъде образувано административнонаказателно производство срещу отговорното лице.

Подобни статии

Top