Пловдивски младежи с благотворителна кампания „Купи и дари в условията на пандемия“

Учениците, съвместно с фондация „Джендър алтернативи“, се насочват към се самотни родители и семейства с деца, загубили работата си заради пандемията

Пловдивски младежи от Ротари, Ротаракт и Интеракт клубовете под тепетата стартираха благотворителна кампания в помощ на семейства с деца и самотни родители, изгубили работата и доходите си заради пандемията COVID-19. Това съобщиха от Интеракт клуб във Фейсбук страницата си.

„В тази криза, макар и от разстояние, е важно да останем заедно и да си помагаме. Точно по тази причина ние от Интеракт клуб Пловдив – Филипопол, съвместно с Interact Club Plovdiv, Rotaract Plovdiv Philippopol, Rotaract club Plovdiv, Ротари Клуб „Пловдив-Филипопол“ и с подкрепата на Фондация „Джендър алтернативи“ / Gender Alternatives, организираме инициативата „Купи и дари в условия на пандемия“. Въпреки, че в създалата се обстановка няма как да се осъществи традиционното „Купи и дари“, това не значи, че няма как да помогнем на нуждаещите се. Кампанията е насочена основно към семейства с деца и самотни родители изгубили работата и доходите си заради пандемията. Разбира се, всички наши действия ще са съобразени с обявеното извънредно положение и наложените мерките за ограничаване на болестта“, обявяват младежите от Интеракт клуб.

Те призовават всяко семейство, което има нужда от тяхната помощ, да попълни формата за записване, като опише какъв е проблема и от какво се нуждае неговото домакинство.

„Нека покажем добротата си в трудния момент!“, апелират младежите. По думите им те ще се свържат с нуждаещите се от помощ семейства и ще им я осигурят.

Прилагаме и формата, която трябва да попълнят нуждаещите се.

Подобни статии

Top