Пловдивски огнеборец със статуетка в конкурса „Пожарникар на годината“

Инспектор Мюрсел Мурад от Първа РСПБЗН – Пловдив подгласник на победителя в раздел „Контролна дейност“

Пловдивският огнеборец Мюрсел Мурад получи днес статуетка и грамота като подгласник на победителя в раздел „Контролна дейност“ на конкурса Пожарникар на годината. Инспекторът от Първа РСПБЗН бе награден заедо с още 11 служители на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ на тържествена церемония в столицата.

Тя се проведе за 24-и пореден път в Централния военен клуб в София и на нея бяха наградени най-добрите огнеборци и спасители за 2018 година.

Комплексен победител стана комисар Иван Панайотов, директор на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Пазарджик.

Той е ръководил през изминалата година погасяването на няколко сложни пожара в обществени сгради и в горския фонд на страната. Службите на територията на областта са се отзовали на повече от 2000 сигнала за произшествия и инцидента. Комисар Панайотов лично ръководи екипите и при преодоляване на последствията от наводненията в тази част на страната.

За изминалата година екипите на пожарната от област Пазарджик са спасили 16 човека при различни инциденти. Комисар Иван Панайотов активно подпомага възраждането на доброволчеството – създадени са повече от 10 нови доброволни формирования.

Пловдивският инспектор Мюрсел Мурад, който стана подгласник на победителя  в своята категория, е носител на приза „Пожарникар на годината“ за Пловдив. 27-годишният огнеборец е от три години в системата, но вече има натрупан солиден опит.  Той проявява лично и отговорно отношение към ежедневната работа в полза на обществото. Извършените от него проверки и връчените разпоредителни документи са с отлично качество, а предписаните от него мероприятия влияят в голяма степен за пожарната безопасност в обектите, за които отговаря.

Подобни статии

Top