Пловдивски певец и асеновградски композитор атакуват с хит „София 2017“

Пловдивски певец и асеновградски композитор атакуват

върховете на българската поп и рок музика след седмица. Песента на пловдивския вокалист Илко Василев и композитора Ефтим Чакъров „Любовта е една“ е сред финалистите на Международния фестивал за поп и рок музика „София 2017“.

Финалът на конкурса ще бъде на 18 септември, а парчето е сред 13-те избрани. Фаворитите ще бъдат представени на живо в Зала 1 на НДК. Конкурсът ще бъде заснет от БНТ и ще бъде излъчен в програмата на националната телевизия. Междувременно песента вече се върти по „БГ радио“, „Хоризонт“ и „Дарик“.

Фестивалът за поп и рок музика се провежда за 7-ма поредна година.

Тази година той е в подкрепа на националната благотворителна кампания „Нека бъдем по-добри“, насочена към изграждане на Център за лечение и рехабилитация на хора, пострадали при инциденти и в състояние на будна кома.

„Всъщност, с Ефтим Чакъров се познаваме и работим заедно отдавна. От тази пролет обаче започнахме по-активна работа – вече имаме две готови песни, освен „Любовта е една“, а още няколко са в проект“, разказа пред DCNEWS Илко Василев.

Преди известно време композиторът му изпратил два стиха от песента и демото на инструментала. „Те веднага ме грабнаха. По-малко от седмица след това, вече бяхме в студио“, допълни  певецът. За парчето много помогнала и джаз певицата Милена Коста, която също работи с композитора. Двамата с Илко са съавтори на текста, Милена е изпълнила и женските беквокали, а музиката и аранжимента са на Ефтим Чакъров.

Парчето е мелодично и за него има вече много положителни отзиви.

„Едно от нещата, които правим с Ефтим е, когато имаме готов проект, да го пуснем на различни групи хора, за да чуем отзивите им. Песента се харесва. Но за нас е важно, че докато я правихме, се забавлявахме много – с него се работи много добре, защото се разбираме от една дума“, обясни Илко Василев.

1 2

Подобни статии

Top