Пловдивски полицаи и пожарникари даряват средства за децата на загинали служители на МВР

Синдикалната организация на униформените ще връчат събраните дарения на 19-ти и 23-ти декември

Пловдивски полицаи и пожарникари се включват в дарителската кампания  „С обич за децата, в памет на бащите герои“. Това съобщиха от  Синдикално дружество 205 на СФС МВР Пловдив и Пожарната под тепетата.

Кампанията е ежегодна и се състои в оказване на финансова помощ към непълнолетни деца на загинали служители на МВР.

Тази година и пловдивското дружество ще се включи в кампанията, като на 19-ти и 23-ти декември ще им дари финансови средства. Те са лични и са събрани от полицаите и пожарникарите, уточняват от Синдикално дружество 205.

„Членовете на СФС МВР-Пожарна Пловдив няма да оставят малките деца сами да се борят с трудностите на живота и винаги ще внасят малко светлинка в ежедневието им“, посочват от дружеството.

Междувременно от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи съобщиха, че за поредна година се провежда благотворителната инициатива за децата на загинали и пострадали при изпълнение на служебния дълг полицаи и пожарникари. В 17-ото коледно издание на кампанията участват 86 деца от цялата страна, сред които и деца от Пловдив, Пазарджик и Смолян.

Благодарение на  дарителите,  от благотворителната кампания на министерството тази година децата получиха по 1000 лева за Коледа.

Национална благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР се провежда целогодишно под патронажа на министъра на вътрешните работи. Средствата се набират чрез изпращане на sms на номер 1866 за абонатите на А1, Telenor и Vivacom или чрез гласово обаждане на 090051866 за абонатите на Vivacom. Цената на краткото съобщение е 1 лв. (без ДДС), а на гласовото обаждане – 0.99 лв. (без ДДС). Средства могат да се прeвеждат и по единната банкова сметка с IBAN: BG71 BNBG 9661 3000 1462 01, BIC: BNBG BGSD, Българска Народна Банка, Централно управление. Натрупаните суми се разпределят между семействата на пострадали и загинали по време на изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР.

Top