Пловдивски полицаи иззеха близо 10 300 кутии контрабандни цигари

Собственикът им се опитал да се отърве от контрабандната стока

Пловдивски полицаи иззеха близо 206 хиляди къса безакцизни цигари, съобщиха от ОДМВР. С постановление на Районна прокуратура – Пловдив извършителят е задържан за срок до 72 часа, а по случая е образувано досъдебно производство.

Значителното количество контрабандни цигари бе разкрито за броени часове, в резултат на професионалните действия на полицаи от Пето РУ в Пловдив. Към 15.00 часа в понеделник в районното управление постъпила информация,  че на Асеновградско шосе шофьор изхвърлил от лек автомобил „Фолксваген“ няколко кашона със съмнително съдържание в отводнителен канал и потеглил в неизвестна посока. Незабавно към посоченото място бил изпратен екип от разследващи, които открили 4 мастербокса с тютюневи изделия без български бандерол.

Последвали бързи оперативни и издирвателни действия и в хода им, още същия ден, в землището на с. Катуница, обл. Пловдив, близо до сметище, бил установен и задържан 47-годишен жител на село Ягодово, управлявал фолксвагена. При претърсване на адреса му били намерени 826 стека контрабандни цигари, а други 200 стека – в колата, като общо става дума за 10 286 кутии.

След обобщение на резултатите от първоначалните процесуални и следствени действия е изяснено, че цялото количество иззета безакцизна стока е 205 720 къса на стойност над 77 145  лева.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 234, ал.3, т. 3 от НК. Уведомена е Районна прокуратура – Пловдив.

Междувременно от прокуратурата съобщиха, че са повдигнали обвинение на 47-годишния мъж с инициали Д.Р. за това, че в землището на с. Катуница и в с. Ягодово, обл. Пловдив, държи акцизни стоки без бандерол, като предметът на престъплението е в особено големи размери.

С постановление на наблюдаващия прокурор мъжът е задържан за 72 часа. Действията по разследването продължават под надзора на Районна прокуратура – Пловдив.

Подобни статии

Top