Пловдивски полицай издърпа 84-тонен локомотив

Демонстрацията на мъжка сила бе в локомотивното депо до Централна гара

Полицаят от Пловдив Мариян Димитров издърпа 84-тонен локомотив. Събитието, привлякло интереса на много почитатели на мъжката сила се състоя в локомотивното депо до Централна гара. На него присъства и заместник-кметът на града Георги Тютюков, съобщи „24 часа“.

Здравенякът, който е служител на Пето РУ изтегли тежката машина на 27 метра разстояние за една минута и бе бурно аплодиран от присъстващите.

Мариян Димитров е единственият професионален състезател по Стронгмен в България, представляващ страната ни на световни и европейски състезания. По-известен е като най-силният човек на България и Балканите. В предишни опити е издърпвал 45 тонен трамвай на 16 метра, и многократно е дърпал автобуси, камиони и пожарна на проведените състезания.

С днешния си опит той  ще кандидатства  за рекорд на Гинес.

„Днес пловдивският стронгмен Мариян Димитров успя да изтегли 83-тонния локомотив „Симеон Велики“ модел Siemens Smartron на цели 27 метра в рамките на 1 минута. Надявам се, че от Гинес ще признаят постижението му“, каза зам.-кметът  Георги Титюков, който публикува снимки в профила си.

Снимка: Фейсбук/ Георги Титюков

Подобни статии

Top