Пловдивски полицай завлякъл десетки семейства с хиляди левове, вземал заеми от тях

Част от потърпевшите са от пловдивското село Войсил

Ръководството на пловдивската полиция стартира дисциплинарна проверка срещу пловдивския полицай, завлякъл десетки семейства с хиляди левове. За дейността на ченгето стана ясно след разследване на NOVA.

Част от потърпевшите са от пловдивското село Войсил. За да му дадат пари на заем, хората са се принуждавали да теглят кредити. Сред измамените има и пенсионери, които затънали в борчове.

Част от потърпевшите са завели дела и ги спечелили. Въпреки сигналите, а полицаят продължава да работи в пловдивската полиция.

Завлечени с пари са над 30 души, но хората се страхували да говорят пред медиите. Потърпевшата Петруна Дамянова от селото, на която полицаят дължи повече от 2500 лв., разказва, че той бил квартален за Войсил и други околни села. По думите му съпругата на полицая била адвокатка, а самата жена била потърпевша от четири години. По думите й преди време Стойнов бил квартален полицай във Войсил, Царацово, Бенковски, Костиево и Радиново, а сега бил постови.

Петруна разказа, че му купила парно на изплащане, но те са некоректни. Дъщеря му и жена му дойдоха, той стои в сянка. Наскоро тя му направила забележка, а той казал, жената да се разбере със съпругата му. Разказва и за друг човек, болен от диабет, дал на Йордан Стойнов сума пари, която също не получил обратно. На мнение е, че хората ги е страх и според нея някой го закриля.

1 2

Подобни статии

Top