Пловдивски пожарникари с дарителска акция в подкрепа на свой колега, спасител-водолаз от Бургас

Огнеборците от Пловдив, Асеновград и Садово, членове на СД205СФС МВР събраха средства за лечението на колегата им

Синдикално дружество СД 205  СФС МВР – Пожарна Пловдив се включи в дарителската кампания за набиране на финансови средства, необходими за лечението на Христо Красимиров Василев, старши спасител – водолаз в група СД към РД ПБЗН Бургас, член на СФС МВР.

Поради усложнило се заболяване се налага животоспасяваща операция и спешно лечение в Република Турция, изразяващо се в чернодробна трансплантация.

Служителите на Пожарната в Пловдив, Асеновград и Садово, членове на СД205СФС МВР събраха сумата от 2410 лв., за да помогнат на колегата си да оживее, да  оздравее и да се радва и на второто дете, което очаква да му се роди.

„В тези трудни за всички ни времена трябва да пазим надеждата да не загива. Инак загиваме всички…“, посочват от пловдивското синдикално дружество на Пожарната.

50 000 евро е цената за трансплантацията, пише сайтът Gramofona.com обаче е непосилна за семейството му, разказва неговата съпруга Мария. Прогнозата на лекарите не е никак обнадеждаваща. Без трансплантация, на Христо му остават от 1 до 3 месеца живот.

Средства за чернодробната трансплантация на Христо се събират по следната банкова сметка:

IBAN

BG05RZBB91551007396683

Христо Красимиров Василев

Снимка: Gramofona.com

Подобни статии

Top