Пловдивски рефери отново ще ръководят мач от Лига Европа

УЕФА праща Георги Кабаков и Мартин Маргаритов заедно с варненеца Диян Вълков на Витес – Базел

След отличното и авторитетно съдийство на мача в Белград между Партизан и Тракай (1:0) от квалификациите на Лига Европа преди десетина дни, УЕФА отново призна по достойнство българските футболни рефери Георги Кабаков и Мартин Маргаритов.

Двамата пловдивчани са получили от съдийския комисар на УЕФА Йорн Вестларсен най-високите оценки за ръководството си на срещата, в която те се справиха безупречно.
Отличните оценки от 8,5 от мача в Белград веднага им гарантира нов престижен наряд в Лига Европа утре. Кабаков е определен да бъде главен съдия, а Маргаритов – първи асистент-рефер на мача между холандския Витес (Арнем) и шампиона на Швейцария Базел.  Другият помощник е варненецът Диян Вълков.

Срещата е утре вечер от 21 часа българско време в Арнем.

В предишния предварителен кръг от Шампионската лига Базел бе елиминиран изненадващо от гръцкия ПАОК (Солун).

Нарядът на Георги Кабаков и Мартин Маргаритов в Холандия е поредното им голямо признание в Европа, след като преди 2 месеца те получиха отлични оценки лично от комисаря на УЕФА  – ирландеца Джерард Пери, за ръководения от тях четвъртфинален мач от младежката Шампионска лига между отборите на Тотнъм и Порто (0:2) в Лондон.

Преди това Кабаков и Маргаритов се справиха безупречно и с други три завързани мачове от Лига Европа – между италианския Аталанта и Аполон (Лимасол), както и Евъртън – Ружомберок и Розенборг – Вардар.

Снимка: topsport.bg

Подобни статии

Top