Пловдивски социалисти окупираха "Позитано" 20, не дочакаха Корнелия Нинова (СНИМКИ/ВИДЕО) - DC news

Пловдивски социалисти окупираха „Позитано“ 20, не дочакаха Корнелия Нинова (СНИМКИ/ВИДЕО)

Социалистите внесоха позицията си в Централата на БСП

„Ние виждаме, че се отстрелват силните на деня в БСП. Изпълнителното бюро се разграничи от кмета на Перник Станислав Владимиров, който е кмет на годината и докара вода в града, затова че не следвал политиките на партията. Преди време имаше намеци за президента Румен Радев. Сега отстраняват Георги Гергов. Всичко това се прави с оглед реденето на листите за предстоящите избори“. Това написаха пловдивските социалисти в официалната страница на БСП-Пловдив във Фейсбук след протеста си пред централата на партията в столицата.

Официално: Националният съвет на БСП изключи Георги Гергов от партията

Днес членове на пловдивската градската организация отидоха на „Позитано“ 20, за да внесат позицията си и да поискат среща с лидерката на соцпартията Корнелия Нинова. Тя обаче не бе в сградата.

Според пловдивската структура решението на Националния съвет на БСП за изключването на Гергов е нелегитимно.

„Националният съвет няма правомощия да изключва член на БСП, тъй като Георги Гергов е само член на БСП, той не е член на Националния съвет от 18 декември“, заяви депутатът Георги Търновалийски.

„И тъй като те са толкова безсилни и не знаят какво да предприемат, един от мотивите в това проекто решение, с което изключват Георги Гергов е, че той има различно мнение от ръководството на партията. А това е основен принцип в демокрацията и в нашия устав – всеки има право на собствено мнение“, категоричен беше Търновалийски.

Той посочи, че решението е противоуставно и членовете на Националния съвет са били подведени. По думите му изключването на Гергов може да бъде разгледано само от организацията в Пловдив, в която членува.

„Ние няма да оставим партията да бъде унищожена. Ние сме партийни членове! Дали ще ни изключват или репресират, ние сме социалисти и ще останем такива“, заключи депутатът.

Според пловдивските социалисти става въпрос за „война за листите“ в Пловдив преди парламентарните избори.

БСП-Пловдив: Изпълнителното бюро в столицата ръководи с мутренски стил (ВИДЕО)

„Уважаема г-жо Нинова, днес не можахме да се срещнем с вас, тук на „Позитано“ 20, но ви информираме, чрез този информационен канал, че за нас битката не е приключила. Тя е битка на чест и достойнство, за демократичните принципи в БСП, за спазването на Устава – Конституцията ни и за спазването на правилата“, заяви в послание на социалистите в официалната страница във Фейсбук на пловдивската организация до Корнелия Нинова Нина Чавдарова, заместник-председател на БСП-Пловдив.

Чавдарова посочи, че пловдивските социалисти са внесли в централата подписката и позицията си, с която снемат политическото си доверие от националното ръководство на партията.

На протеста днес бяха дошли и социалисти от организацията в Перник.

http://

http://

Ние виждаме, че се отстрелват силните на деня в БСП. Изпълнителното бюро се разграничи от кмета на Перник Станислав…

Публикувахте от БСП Пловдив в Петък, 8 януари 2021 г.

1 2

Подобни статии

Top