Пловдивски студенти се опасяват от нулева година, готови са за протест

Студенти от Аграрния университет заплашват да не платят таксите си за обучение

Студенти от няколко университета в Пловдив изразиха опасения, че тази академична година може да се окаже нулева. Заради дистанционната форма на обучение те не могат да провеждат практическите си занятия.

Бъдещите агрономи от Аграрния университет се притесняват, че няма да могат да завършат, тъй като за тях е много важно присъственото обучение. Някои от тях все още не са си взели някои практики заради затварянето на университета през пролетта.

Студентите предлагат хибридно обучение. Има специалности, за които е невъзможно дистанционното обучение. Бъдещите агрономи са категорични, че с дистанционно обучение няма как да завършат. И може някои от студентите да откажат да заплатят таксите за този семестър.

„Основното ни притеснение е, че нашите студенти няма да могат да получат своята практическа подготвеност дори след завършването си в Аграрния университет, защото за един агроном това е от изключителна важност. Има невзети практики още от миналия семестър и нещата се натрупват. Мисля, че ще настъпи хаос в нашия учебен процес. Искаме алтернатива от управляващите как и по кое време ще си вземем практиките“, каза Христо Козаров, председател на Студентския съвет.

Заради това студентите от Аграрния университет заплашват с протести. Те твърдят, че в университета няма болни студенти и преподаватели, с изключение на два случая с – на младежи от Каварна и Търговище, които не са били контактни.  Заради това бъдещите висшисти искат хибридно обучение.

На същата позиция застават и студентите от АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“.

Източник: БНТ

Подобни статии

Top