Пловдивски студенти взривиха публиката на джаз фестивал в Русия (СНИМКИ)

Сравниха музиката на Владимир Величков с тази на Дюк Елингтън

Пловдивската студентска музикална формация „Жарава” се завърна от участието си в най-престижния руски фестивал  „Петроджаз“, който се организира ежегодно в Санкт Петербург, Русия.  Тазгодишният XIV Международен фестивал, който е най-голямото международно събитие в света на джаз музиката и събира повече от 200 музиканти от 10 страни, както и повече от 100 000 зрители, се проведе от 27 до 29 юли.

Като огромен успех може да се обобщи представянето на студентската музикална формация „Жарава” от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Съставът е от студенти, изучаващи специалност „Музика и Поп и джаз“ към Педагогическия факултет на ПУ. Техен художествен ръководител и ментор е прославеният български музикант Владимир Величков.

Още с пристигането си на 27-ми юли, „Жарава“ участваха в предаване на националната телевизия на Русия, а вечерта изнесоха концерт на сцената на Островский площад в Санкт Петербург.

От сцената на „Петроджаз“ прозвуча и едно голямо признание, направено от известния руски музикален деятел Владимир Николаевич, считан за капацитет № 1 в джаза, експерт на Русия, на 87 г., който сравни музиката на Владимир Величков с тази на Дюк Елингтън.

Двата концерта на „Жарава“ с най-висока оценка

При огромен интерес и пред многохилядна екзалтирана публика, с перфектен звук и ефектна мултимедия, двата концерта на „Жарава“ в рамките на Петроджаз  бяха оценени като най-високо ниво.

1 2

Подобни статии

Top