Пловдивски танцьори с квоти за световни финали в Барселона, нека им помогнем!

Талантливите деца от Мюзикхолен театър – Пловдив си извоюваха правото да участват на престижния световен финал по танцово изкуство Dance Word Cup, който ще се проведе от 22 юни до 1 юли в Барселона.

Големият проблем е, че родителите на талантливите деца не могат да си позволят да покрият големите разходи за участие, път, престой и храна. Само таксите са около 7000 лв. за цялата група.

Обръщаме се с молба към всички, които имат възможност да помогнат финансово на тези даровити деца да представят България и Пловдив на това световно събитие, да добият увереност че са значими и че все пак има хора, които ги е грижа за подрастващите членове на нашето общество, сподели ръководителят и хореограф Николай Серафимов.

Крайният срок за подаване на заявление за участие на световното в Барселона е 14 април. До тази дата групата трябва да събере по-голямата част от необходимите средства, за са може да си гарантира участие в престижния форум. 

Пловдивските таланти се занимават с различни видове изкуство – театър, балет, пантомима, пеене и музика. В танцова школата по съвременен танц към театъра се обучават бъдещите участници в различни спектакли. Имат много участия в благотворителни концерти и работят с деца с увреден слух към Организацията на глухите в Пловдив.

Танцьорите от школата са участвали в регионални, национални и международни конкурси и са носители на престижни награди, купи и медали. През последните 4 години активно участват в конкурса Dance World Cup и всяка година печелят не по-малко от 12 квоти за участие на световното първенство.

Тази година печелят 12 първи, 5 втори и 2 трети места и получават квоти с тези 19 танца да участват на световните финали в Барселона. Танците са от различни възрастови категории, с различни видове формации и в различни танцови стилове.

Може да помогнете, като дарите средства на:

ЦКБ АД – Клон Пловдив
Сдружение Мюзикхолен Театър Пловдив
BIC : CECBBGSF
IBAN : BG63 CECB 9790 1007 1193 00
Николай Серафимов

Конкурсът Dance World Cup (DWC) се организира от DWC Limited, неправителствена организация, регистрирана под номер 103706 в Джърси, Нормандски острови. DWC Limited си кооперира с асоциации, организации и танцови състави по цял свят за организирането на местни квалификационни конкурси както и за провеждането на големият световен финал по танцото изкуство- Dance World Cup.

Повече информация за препятствието пред пловдивските таланти, както и подробности за Dance Word Cup може да намерите ТУК! 

Top