Пловдивски училища не могат да ремонтират спортните си площадки, пускат ги на търг

Срокът на наема е 10-годишен, Общинският съвет трябва да одобри решението

Пловдивски училища се обърнаха към Общината с молба да пусне спортните им площадки на търг.

В администрацията са получени докладни записки от директорите на ОУ „Елин Пелин“ и СУ „Свети Седмочисленици“, с които декларират, че инвестициите за ремонт на площадките им идват тежки и затова се предлага пространствата да бъдат отдадени под наем за срок от 10 години.

В училище „Елин Пелин“ става дума за футболно игрище в размер на 2 142 квадратни метра и още 30 квадратни метра съблекалня и склад. За тракийското училище се предлага спортна площадка с размер 7000 квадратни метра и два павилиона по 30 квадрата.

От Общината е взето решение двата обекта да бъдат обявени на търг, като според общинските наредби се формират следните размери на наем:

За площадката на ОУ „Елин Пелин“ – 1739,40 лева с ДДС на месец. Очакванията са за 10 години да се генерира приход в размер на 208 728 лева с ДДС, а за СУ „Св. Седмочисленици“ сумите са както следва 5171 лева с ДДС, за 10 години – 620 520 лева.

Предложението пред Общинския съвет е на спортния зам.-кмет на Пловдив Георги Титюков, то трябва да бъде гласувано на предстояща сесия на местния парламент.

Подобни статии

Top