Пловдивски учител също е с COVID-19 - DC news

Пловдивски учител също е с COVID-19

Преподавателят е от СУ „Св. Константин-Кирил Философ“, където вече има карантинирана паралелка заради заразен първокласник

И учител е позитивен за COVID-19, съобщиха от СУ „Св. Константин-Кирил Философ“ в Пловдив. На сайта на училището е публикувана информация, в която, според разпоредбите на МОН, учебното заведение уведомява родителите, че в школото е установен и случай на преподавател в прогимназиален и гимназиалин етап с коронавирус.

„Учителят не е допуснал незащитен контакт с учениците, преподавателите и другия персонал в училището. По преценка на РЗИ-Пловдив не се налага поставяне на паралелки под карантина. Незабавно бе извършена цялостна дезинфекция на училищната сграда и спазваме всички допълнителните предписания на санитарните власти“, уточняват от ръководството на СУ „Константин-Кирил Философ“.

Още едно дете в Пловдив с COVID-19, класът му – в карантина от утре

Припомняме, че само преди ден стана ясно, че в училището има и заразен първокласник, който се е оказал контактен на родителите си. Последно детето е било на училище миналата седмица, а в момента целият му клас е под карантина и учи дистанционно.

Вчера пък стана ясно, че дванайсетокласник от Хуманитарната гимназия „Св. св. Кирил и Методий“ в Пловдив е бил контактен на болен с COVID-19 и е карантиниран за 14 дни. Родителите на децата от паралелката, в която учи ученикът, са информирани, а в училището е извършена пълна дезинфекция.

Миналия петък пък се разбра, че и третокласник от СУ „Св. Паисий Хилендарски“ също е заразен. Детето било контактно на баба си и дори вдигнало температура. Класът му също е карантиниран и се обучава дистанционно.

Подобни статии

Top