Пловдивски второкласници си пожелаха по-чиста природа

РИОСВ – Пловдив изнесе открит урок пред деца от  СУ „Патриарх Евтимий“

Забавен открит урок изнесе експерт на РИОСВ – Пловдив пред второкласници от СУ „Патриарх Евтимий“. Учениците направиха своите първи стъпки в света на екологията. Те научиха повече за живата и неживата природа, взаимовръзката между всички компоненти на околната среда и кръговрата на живота. Бяха запознати с възможните източници на замърсяване и как всеки от нас с поведението си би могъл да намали отрицателния си отпечатък върху водата, въздуха, почвите.

Второкласниците получиха ценни практически съвети как да се държим по начин, който не вреди на околната среда. И още – изграха забавни екоигри и изработиха новогодишни картички, адресирани към природата с пожелания ние, хората, да се грижим повече за нея, да я опазваме и обичаме.

„РИОСВ – Пловдив държи на екологичното образование. Това е поредната образователна инициатива на институцията, целяща повишаване на екологичното съзнание и формиране на отговорно екологично поведение още от най-ранна детска възраст“, коментираха от еко институцията в града под тепетата.

Подобни статии

Top