Пловдивски юристи на патриотичен тур в Северна Македония - DC news

Пловдивски юристи на патриотичен тур в Северна Македония

Юристите почетоха българските герои пред паметниците им в западната ни съседка

Знакови пловдивски юристи, сред които адвокатите Росица Драгинова, Зоя Тошкова и Станислав Станев, обходиха паметници на български герои, изнесоха слова, поставиха цветя и дори почистиха гроба на храбрия полк. Константин Каварналиев, загинал близо до Дойран на 23 юни 1913 г., съобщава 24plovdiv.bg.

„Избрахме Деня на храбростта, за да почетем нашите герои от 11–а пехотна македонска дивизия в Ново село“, разказа адвокат Драгинова.

Инициатор на патриотичния тур в Северна Македония е Станислав Станев от „Българска памет“. Той и Драгинова изнесоха слова.

„За нас е чест да бъдем на тези места и точно в този ден. Горди сме от нашите предци“, обясни Драгинова. И добави, че това се прави вече четвърта година.

Пловдивската група в Северна Македония наброява около 30–ина души и в нея са още Албена Ботева, преподавателят от Пловдивския университет д-р Александър Александров и прокурорът Ваня Груева.

На церемонията в Ново село е присъствал и посланикът на България в РС Македония Ангел Ангелов, както и евродепутатът Андрей Ковачев.

Днес пловдивските юристи ще посетят Бигорския манастир, след което поемат към Охрид и Битоля.

Снимка: Фейсбук/Сияна Дюлгерова

Подобни статии

Top