Пловдивският бизнес дари втори чисто нов апарат за кръвна плазма - DC news

Пловдивският бизнес дари втори чисто нов апарат за кръвна плазма

Дарението достави изпълнителният директор на сдружението Александър Стайков

СНЦ „Бизнесът за Пловдив“ достави и втория чисто нов апарат от най-висок клас за извличане на кръвна плазма на Центъра по трансфузионна хематология в Пловдив, съобщиха от сдружението. Втората машина се очакваше през първото тримесечие на новата 2021 година, но с оглед задълбочаващия се здравен проблем срокът на доставката е скъсен. Дарението се извършва месец след доставката на първия апарат. Хематологичният център получи и два автоматизирани  терапевтични столове за кръводаряване, както и общо 80 броя двойни и 24 броя тройни сетове за извличане на реконвалесцентна плазма.

Припомняме, че сдружението допълни и голяма част от сумата, необходима за закупуване на шоков фризер за съхранение на кръвна плазма, който също се очаква до броени дни, във връзка с обществената инициатива „Спаси живот“.

Използваме възможността да поздравим всички кръвни дарители до момента и да направим апел към хората, които имат възможност и все още не са дарили. Специални благодарности и на дарителите на средства, които не са членове на Сдружението, но веднага се включиха в инициативата! Пожелаваме Ви здраве и Светли празници!

Подобни статии

Top