Пловдивският художник Дамян Христов с Южно изложение в Дедево

Пловдивският художник Дамян Христов прави Южно изложение в село Дедево – на 25 км южно от града на тепетата.

Преди 3 лета творецът хвана гората и през третото лято, откакто се покръсти в дедовец, става ясно, че и гората го е хванала.

За експозицията си ЮЖНО ИЗЛОЖЕНИЕ в Арт градина „Лилия“ в Дедево Дамян Христов е подбрал 13 картини. 13 абстрактни живописни платна, в които хармоничният с природата човек може да открие своя пейзаж.

Заглавията на творбите – едновременно конкретни и метафорични, препращат към идеите на художника и ориентират зрителя в неговия въображаем свят.

Когато изпитваш влиянието на едно Южно изложение, когато в Един следобед можеш да проведеш философски Разговор за времето, няма как да не усетиш, че тук след Кратък дъжд край теб прозира Изцедена светлина, а под краката ти извира Силна вода. В Зона 55 проблясва Светулка.

И всичко това подсказва, че е Празник, Празник! Че това е един Хубав ден. А ето ги и Покрив І, и Покрив ІІ – контрасти, които подсилват емоцията от гората и планината..

Изложбата „Южно изложение“ ще бъде открита в Арт градина „Лилия“ (Къщата на Лилия Михайлова) на 3 август в 17 часа. Един час преди народен оркестър да прикани местни и гости на традиционния събор в с. Дедево (Дедово). Експозицията е до края на август.

 

Подобни статии

Top