Пловдивският Митрополит Николай отслужи молебен за здраве в село Богдан - DC news

Пловдивският Митрополит Николай отслужи молебен за здраве в село Богдан

Пред чудотворната икона на Света Богородица „Златна ябълка“ в църквата “Св. Петка” в селото

Като продължение на благотворителната кампания на Пловдивска митрополия и болнично настоятелство „Вяра, Надежда, Любов“ за подкрепа на семейства от Карловско, засегнати от наводненията през септември, вчера пловдивският Митрополит Николай отслужи молебен за здраве пред чудотворната икона на Света Богородица „Златна ябълка“ в църквата “Св. Петка” в село Богдан.

Богдан, заедно със селата Каравелово и Слатина бяха сред най-тежко пострадалите от природната стихия в Карловския регион.

Преди седмица Пловдивска митрополия, болничното настоятелство и Министерство на земеделието направиха дарение за засегнатите семейства в областта. Болничното настоятелство дари индивидуални пакети с лекарства, санитарни материали от първа необходимост, минерална вода и дезинфектанти на жителите на най-тежко пострадалите села. Общинската болница в Карлово вече разполага с хирургична маса, предоставена също от „Вяра, Надежда, Любов“. Пловдивска Митрополия и Министерство на земеделието дариха на всяко бедстващо семейство по 4м³ дърва за огрев.

Пловдивска митрополия и Болнично настоятелство „Вяра, Надежда,Любов“ ще продължат своите благотворителни акции в помощ на нуждаещите се и през 2023г.

Снимки: Пловдивска митрополия
Top