Пловдивският Моцарт извърши граждански арест, разкри румънски измамници

Чужденците се правели на глухонеми, събирали пари по Главната за благотворителност

Пловдивският цигулар Георги Димитров, по-известен като пловдивския Моцарт, разкри голяма измама. Младият музикант, който от години радва пловдивчани по Главната с виртуозните си изпълнения, успял дори да извърши граждански арест на една от измамничките.

Пред DCNEWS Димитров разказа, че от известно време по Главната е забелязал да се разхождат група румънски роми, които се правели на глухонеми. Те вървели с папки и призовавали хората да дарят пари за изграждането на дом за глухонеми деца. Така успявали да изкопчат от минувачите пари – по 10, 20 лева, че и повече.

Оказало се обаче, че става дума за поредната измама. Сред потърпевшите бил и самият Моцарт.

По думите му хората, от които румънците вземали пари, се разписвали в списъци, които впоследствие се озовавали в кошчетата по главната, а парите влизали в джобовете на измамниците.

След като забелязал това, цигуларят проследил групичката и успял да задържи една от младите жени. Изведнъж се оказало, че тя не е глухоняма, а започнала да се кара с него, псувала го на английски език и вдигнала голям шум, докато не дошла полиция. Така младата жена и нейните съучастници били задържани, а впоследствие им били повдигнати и обвинения за измама. Димитров дори е успял да я снима.

Източници на DCNEWS от разследването потвърдиха за случая. От полицията уточниха, че вчера е задържана млада жена по случая във Второ РУ, където е образувано досъдебно производство за измама. Случаят продължава да се разследва.

Вижте и поста на Георги Димитров – Моцарт :

Снимка: Фейсбук/Георги Димитров

Подобни статии

Top