Пловдивският Note Quartet със своя версия на Чинтулова песен за Националния празник (ВИДЕО)

Видеоклипът им е записан на Небет тепе

Пловдивският Note Quartet (квартет Ноте) записа видеоклип, посветен на националния празник на България – 3 март. Четирите момичета от квартета – Антоанета Бошнакова, Златина Георгиева, Цвета Шопова и София Колева са подготвили видео с техен вариант на „Къде си вярна ти любов народна“ от възрожденския учител и поет Добри Чинтулов, съвместно с двама от прекрасните им ученици – Васко и Алекс.

Клипът е записан на Небет тепе.  „Искахме да го направим на емблематично място в Пловдив, а какво по-хубаво от това място, което съчетава  богатата история на Пловдив и природните дадености?“, споделиха от квартета за DCnews.bg. Момичетата разчитали и на страхотната панорама, която се разкрива от Трихълмието.

„За нас е важно не само да научим на музикални умения нашите ученици, но и да възпитаме в тях любов към нашето отечество. С този клип ние искаме да напомним, че отговорността за отношението на най-малките към родината е на всички нас! Ние обичаме България и искаме да живеем тук и да развиваме това, което правим най-добре на наша територия сред нашия народ!“, посочват дамите от квартета.

Момичетата, основали квартет Note, нарекли така формацията, защото нотите са началото и края на музиката. Те залагат на поп звученето в изпълненията си, но разчитат на класически инструменти. „Имаме и вокалистка, а идеята е изпълненията ни да звучат по-модерно“, твърдят основателките на Note Quartet.

Антоанета Бошнакова, Златина Георгиева, Цвета Шопова и София Колева  работят заедно през годините в различни проекти, трупат опит като екип на многобройни сцени, но едва през лятото на 2020 г. решават да се обединят около обща концепция. Мисията им е всяко тяхно изпълнение да бъде майсторски представено на публиката, пречупено през призмата на артистизма и професионализма им. Прецизно и подходящо подбраният репертоар е основна задача, която се планира преди всяка една отделна изява. Тяхна цел е създаването на подходящата и желана атмосфера, а основен приоритет е да предложат несравнимо изживяване на аудиторията си. Това е възможно благодарение на талант, обаяние, дисциплина, упорит дългогодишен труд и подготовка, смятат от Note Quartet.

Насладете се на прекрасното им изпълнение:

Видео и снимки: Note Quartet

Подобни статии

Top