Пловдивският общински приют търси добри стопани за своите кученца (СНИМКИ)

Най-новото попълнение е майка с три бебета, изхвърлени на улицата от недобросъвестен собственик

Кучетата от общинския приют чакат своите нови стопани. Те са добре гледани от общинските служители, обезпаразитени са, кастрирани и съответно освободени от такса „куче“. Най-новото попълнение е майка с три бебета, които са били изхвърлени на улицата от недобросъвестен собственик. Малките са едва прогледнали и проходили, но се чувстват добре, благодарение на грижите.

След края на извънредното положение, обявено до 13 май заради пандемията от коронавирус, ОП „Зооветеринарен комплекс“ възобновява кампанията по одомашняване на безстопанствени кучета, като ще се увеличават дните за посещения в приюта. За период от 6 месеца вратите за посетители и желаещи да одомашнят кучета ще бъдат отворени във всички дни от седмицата, включително събота и неделя.

В изпълнение на мерките за социално дистанциране бяха забранени посещенията в приюта на доброволци и на желаещи да се грижат за безстопанствените кучета и тяхното социализиране. Наложените мерки доведоха до рязко намаляване на броя на одомашнените кучета с два пъти и половина – от 35 бр. през 2019г., на 14бр. за същия период на 2020г.

Дейността на общинския приют през последните години е широко открита към граждани и неправителствени организации, обичащи животните, доброволци за работа на място с животните, дарители на труд, материали, храна за животните.

Това, което ни радва е, че има хора, които се връщат отново и отново, за да дарят от времето и вниманието си към нашите животни за тяхната по-добра социализация„, сподели Георги Божев, директор на ОП „Зооветеринарен комплекс“ и подкани всеки, който иска да направи добро и има възможност, да осинови куче от общинския приют, чийто капацитет в момента е максимално запълнен.

Той подчерта, че е получено голямо дарение на храна от фирма ROYAL CANIN – 470 кг. висококачествена гранула, която ще бъде изразходвана за изхранване на настанените в приюта безстопанствени кучета. „С фирмата ни свързва дългогодишно сътрудничество. През годините бяха направени много и разнообразни мероприятия, с цел подпомагане дейността на Пловдивския приют за безстопанствени кучета„, допълни Божев.

При посещения с приюта и в съответствие с мерките за борба с пандемията от COVID- 19 на територията на комплекса се допускат лица, носещи лични предпазни средства, спазвайки физическа дистанция.

Подобни статии

Top