Пловдивският славей Мелек Ерен ще участва за пореден път на "Пирин фолк" в Сандански - DC news

Пловдивският славей Мелек Ерен ще участва за пореден път на „Пирин фолк“ в Сандански

17-годишната певица се класира на първо място в категорията за изпълнителско изкуство

Пловдивският славей – сладкогласната млада певица Мелек Ерен отново ще участва в „Пирин фолк“ 2022 в гр. Сандански. Тя се класира на първо място в категорията за изпълнителско изкуство и на 6-то място от общо 29 участници в категорията за авторска песен в извършената селекция на 2 юли в град София за Конкурса за нова авторска песен на македонска фолклорна основа „Пирин Фолк“ Сандански 2022.

Селекционното жури бе в състав: Юлия Цанкова – председател и членове – Райко Кирилов, Гуна Иванова, Дали Иванова, Павлина Караджова и Ненчо Касъмов прослуша и оцени изпълнения на живо на кандидатите за Конкурса по пет критерия по десетобалната система.

Мелек се яви с авторска песен със заглавие „Песен за майката“ по музика, текст и аранжимент на Стоян Джамбазов-Джемби.

За участие на 28-ми август на сцената на Летния театър в гр. Сандански се допускат от селекцията само първите 10 участници с най-голям брой точки.

17-годишната певица е възпитаничка на Формацията за автентичен фолклор „Куклици“ към Общински детски комплекс – Пловдив (ЦПЛР – ОДК гр.Пловдив) с художествен ръководител Виолета Щерева. В момента е ученичка в СУ “Любен Каравелов” в гр. Пловдив.

Тя е носител на многобройни награди и победител в десетки конкурси, в т.ч. Национални награди във фестивалите „Път към славата”, „Орфеево изворче”, „Орфееви таланти”. Мелек представи Пловдив на „Детски Пирин фолк”, а на XIII – тия Международен фестивал на изкуствата „Кръстопът на музите” получи три златни медала в трите категории соло, дует и групово (с ФАФ „Куклици”). На последното издание на Националния фолклорен фестивал в Копривщица, стана всеобща любимка на участниците и публиката и лице на фестивала. През 2017 г. влиза като най-малкият участник в НФА „Българе”.

Снимки: Фейсбук

Подобни статии

Top