Пловдивският университет посреща студенти-русисти от седем държави

Висшето училище е домакин на деветото издание на Международния научно-практически семинар „Обучение по преводаческо майсторство“

Деветото издание на Международния научно-практически семинар по превод за студенти-русисти „Обучение по преводаческо майсторство“ ще се проведе до 17 ноември в Пловдив. Форумът е съвместен проект на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ и Фонд „Русский мир“ и се реализира от Центъра за руски език и култура със съдействието на Катедрата по руска филология на Пловдивския университет.

Официалното откриване ще се състои от 11.00 ч. в зала „Москва“. 

Тази година семинарът тематично е посветен на Годината на театъра в Русия и ще протече под надслов „Театърът като превод и преводът като театър“, а участници в единствения по рода си младежки преводачески научно-образователен форум ще станат над 50 представители на тринадесет университета от България, Сърбия, Гърция, Турция, Полша, Италия и Унгария, посочи доц. д-р Надя Чернева, зам.-ректор на Пловдивския университет по международно сътрудничество, академична мобилност, връзки с обществеността и протокол.

1 2

Подобни статии

Top