Пловдивските читалища канят на празничен концерт „Върви, народе възродени!“  - DC news

Пловдивските читалища канят на празничен концерт „Върви, народе възродени!“ 

Отново сме в навечерието на 24 май – най-хубавият, най-българският, най-обичаният празник.

И отново ще ни възвисят светлите акорди на химна „Върви, народе възродени!“, за да се преклоним пред делото на Светите братя Кирил и Методий и словото, пред духа на народа, устоял на много трудности и изпитания, запазил своята вяра, традиции, език.

Защото България беше „държавата на духа“, която спаси и даде убежище на Кирило-Методиевите ученици, за да разцъфти една нова книжовност, намерила своето достойно място в европейската култура.

Нека изразим своята благодарност и признателност към нашите учители, просветни и културни дейци. Без съвременните следовници на нашите първоучители борбата с невежеството би била трудна и невъзможна. Да не секва жаждата на българина за знания и творчество, постижения и висок национално самочувствие.

Общински читалищен съюз – Пловдив кани на празничен концерт „Върви, народе възродени!“  с участието на колективи от пловдивските читалища, който ще се състои от 18.30 часа на Римски стадион. Входът е свободен!

На сцената ще се изявят Танцово студио „Милениум“ при НЧ „Захари Стоянов – 1984″ и НЧ „Христо Смирненски – 1935″ с ръководител Ц.Крумова, Детски танцов състав „Луди Млади“ при НЧ „Проф. Кирил Дженев-2018“, Група за стари градски песни „Вяра, надежда, Любов“ ръководител Пепа Диева при НЧ „Захари Стоянов – 1984“, Дара Капанова от Школа по пеене при НЧ „П.Р. Славейков-1908“ с рък. Андрей Найденов, Вокална група „Пеещи сърца“ при НЧ „Христо Г. Данов-1904“ с рък. Райна Горинова, Школа по балет „Фламинго“ при НЧ „Проф. Кирил Дженев-2018“ и Школа по поп и джаз пеене „Мелодиус“ при НЧ „Проф. Кирил Дженев-2018“. 

Подобни статии

Top