Пловдивските криминалисти арестуваха двама маскирани крадци от Бургаско (СНИМКИ)

Единият задигнал козметика от пловдиски магазин, другият откраднал портфейл от стая в хостел

Маскиран бургазлия откраднал продукти от магазин за козметика в Пловдив, но въпреки опитите му да се прикрие зад предпазна маска и качулка е разкрит и задържан в ареста на Второ РУ.

Кражбата е извършена в края на февруари, когато 22-годишна управителка на търговски обект в близост до Централна гара, е подала сигнал в полицията за липса на козметични продукти от магазина за близо 530 лева. Криминалистите са иззели записи от камери, където се вижда как няколко поредни дни, добре маскиран мъж взима стока, но не я плаща. Самоличността му е установена и в ареста е задържан 22-годишен, криминално проявен млад мъж от Бургас.

Вчера в ареста на същото районно за кражба попадна друг мъж от Бургаско – отново криминално проявен. 49-годишният крадец от гр. Царево откраднал портфейл с пари от стая в хостел, наета от 37-годишен софиянец.

По думите на разследващи гастролиращите крадци могат да извършват престъпната си дейност по-лесно в условията на COVID. Идвайки от друг град те извършват престъпление и си заминават, а проследяването на дирите им изисква повече време. Мерките на здравните власти също работят в тяхна полза – маските добре закриват лицата им.

Подобен случай има и от вчера. Запис на камера е документирал кражба на пари – близо 64 лева. Парите се намирали в монетник, поставен на гише на билетна каса, а ловкият крадец се е възползвал от липсата на касиера, съобщават от полицията в Пловдив.

Снимки: ОДМВР-Пловдив

Подобни статии

Top