Пловдивските общински болници в готовност за прием на пациенти с коронавирус (СНИМКИ)

Председателят на Общинския кризисен щаб д-р Калин Калинов инспектира МБАЛ „Св. Мина“ и МБАЛ „Св. Пателеймон“

Общинските болници „Св. Пантелеймон“ и „Св. Мина“ са в готовност за прием на пациенти с коронавирус, съобщиха от пресцентъра на Община Пловдив. Това е станало ясно след проведени срещи на председателя на Общинския кризисен щаб д-р Калин Калинов с управителите на двете здравни заведения д-р Константин Сапунджиев  и с проф. д-р Петър Петров.

Поддържаме непрекъсната връзка с директорите на всички общинските здравни заведения, които всеки ден ни предоставят данни за осигуреността на медицинския персонал с предпазни средства и дезинфектанти. Всеки ден получаваме доклади, но държа и на личния контакт с управителите и медиците„, заяви д-р Калинов и увери, че лекарите, сестрите и санитарите са получили необходимите количества, които гарантират сигурността им.

Към настоящия момент управителите и главните сестри на общинските лечебни заведения заявяват, че са осигурени. Никой обаче не знае колко дълго ще продължи създалата се епидемиологична обстановка, дали наличните количества ще бъдат достатъчни и затова продължаваме да работим по осигуряването на още предпазни средства. В следващите дни ще имам срещи и с ръководителите на другите общински здравни структури„, каза още той. По думите му МБАЛ „Св. Мина“ и МБАЛ „Св. Пантелеймон“ са напълно оборудвани с необходимата апаратура за лекуване на болни от коронавирус, вече са инсталирани и животоспасяващите респиратори.

Д-р Калинов благодари на всички медици, които в тази трудна и напрегната обстановка продължават да работят и са на първата линия в борбата с коронавируса.

Подобни статии

Top