Пловдивските полицаи излизат на протест, искат 20% увеличение на заплатите - DC news

Пловдивските полицаи излизат на протест, искат 20% увеличение на заплатите

Униформените се обявяват против реформата „на парче“

Пловдивските полицаи излизат на протест днес – 10 Февруари, от 18.30 ч. пред сградата на ОДМВР-Пловдив. Там ще се проведе регионалният протест на пловдивската структура на СФС МВР.

В недоволството ще вземат участие служители от всички дирекции на МВР от територията на област Пловдив  –  гранична полиция, национална полиция,  пожарна, жандармерия, Български документи за самоличност и други.

Законопроектът за държавен бюджет на Република България по никакъв начин не отразява конкретните потребности на българските граждани по отношение на тяхната сигурност и безопасност, както и не предвижда мерки, които да гарантират правото на достоен труд и заплащане на служителите в МВР. От ноември 2020 година заплащането на труда на служителите в МВР изостава в сектор „Сигурност“ с 15% в основните възнаграждения.

Галопиращата инфлация води до  намаляване на покупателната способност и до влошаване качеството на живот.

В тази връзка от СФС МВР искаме увеличение на основните заплати с 20% и се обявяваме против поредната реформа „на парче“. Такава реформа без предварително проведен анализ и обсъждане със синдикалните организации няма да има положителен ефект както върху служителите в МВР, така и върху гражданите на страната, посочват от СФС МВР.

Подобни статии

Top