Пловдивските пожарникари с две трети места в индивидуалното на Републиканския преглед (СНИМКИ)

Име:

Имейл:

Телефон:

Приключи 48-мият Републикански преглед по пожароприложен спорт в Пловдив

Със спортсменски и приятелски дух бе завладяно съревнованието в 48-мия Републикански преглед по пожароприложен спорт, който се проведе от 30 септември до 2 октомври в Пловдив. Заедно със силната воля и добра подготовка, всички състезатели проявиха уважение и толерантност един към друг, показвайки, че истинските победители в спорта и в живота се отличават с достойнство, независимо дали печелят или губят в дадена надпревара.

В оспорваната битка за купата на турнира тази година късметът не беше на страната на пловдивските огнеборци и в крайното класиране те заеха пето място. Комплексен победител стана представителният отбор на РДПБЗН – Стара Загора, следвани от колегите им от Бургас и Плевен.

Към спортните отличия на регионалната дирекция пловдивските огнеборци добавиха три бронзови медала. Единият е от пожарната щафета 4х100 метра с препятствия, на която отборът финишира за 66,21 секунди. Първото място в тази дисциплина заеха старозагорци, с 62, 47 секунди, а втори се класираха плевенчани, с 65,15 секунди. Останалите две трети места за РДПБЗН – Пловдив са от индивидуалните дисциплини.

В надпреварата на 100 метра пътека с препятствия служителят Пламен Писков постигна 17,56 секунди, воден от колегите си от Стара Загора Георги Георгиев (16,81 секунди) и Илиан Атанасов (17,55 секунди). Съотборникът на Писков – Михаил Костов, също завърши трети при изкачването с щурмова стълба с краен резултат 16,20 секунди. В това състезание победител отново стана пожарникар от Стара Загора – Деньо Денев, с 15,97 секунди, следван от Христо Христов от РДПБЗН – Враца с 16,10 секунди.

Приключи 48-мият Републикански преглед по пожароприложен спорт в ПловдивСъс спортсменски и приятелски дух бе завладяно…

Публикувахте от Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" – Пловдив в Вторник, 6 октомври 2020 г.

Top