Пловдивските превозвачи порязаха идеята за автобуси до съседните села

Мнението на фирмите, обслужващи градския транспорт в града под тепетата

През седмицата се проведоха разговори за възможностите градският транспорт на Пловдив да обслужва населените места в по-малките съседните общини. Срещата беше инициирана след поредица от писма до кмета Здравко Димитров с молби, подкрепени от стотици подписи на жители от съседните села за по-удобен и редовен транспорт. Основният въпрос е как автобусите, които се движат по общинската транспорта схема, да могат да возят пътници не само до най-близките на Пловдив села, но и до по-отдалечените в общините Родопи и Марица.

Преди да предлагат подобни стъпки от община Пловдив трябва да прочетат нормативната база. Община Марица са много деликатни по този проблем, защото след подобни стъпки цели населени места са без транспорт. До по-далечните села пътуват само по трима човека и това обезсмисля обслужването на такава линия от нас превозвачите”, коментира Веселин Дошков, управител на „Хеброс бус“.

Не съм запознат с подобна идея, но според нас не е рентабилно, но ако общината си покрие разходите може и да стане. Ще има пътници само сутрин и вечер, през деня няма как има подобни курсове. Дори и да има обществена поръчка моята фирма няма да се включи„, коментира Петко Ангелов от „Автобусни превози Пловдив“.

Подобна идея би трябвало да реши областната управа и общините. Като цяло си има областна транспорта схема и за тези села в общините Родопи и Марица пътуват автобуси. Не съм обмислям тази идея, но мисля, че ще се наруши точно областната схема„, е заявил Димитър Чолаков, управител на „Автотранс 2000“.

Източник Радио Пловдив

Подобни статии

Top