Пловдивските съветници гласуваха 2000 лева помощ за Ангел Краевски

По предложение на „Кауза Пловдив“

Пловдивските общински съветници единодушно гласуваха и отпуснаха 2000 лева в помощ на Ангел Краевски по предложение на колегите си от „Кауза Пловдив“. Средствата отиват към нужните за медицински разходи, лечение, медицински изследвания, болничен транспорт, лекарства, трансплантация на стволови клетки, квартира и пътни разходи на младия мъж, диагностициран с остра миелоидна левкемия. В момента той се лекува в Клиниката по хематология в Пловдив, предстои му нов курс по химиотерапия, но за пълното възстановяване е необходима скъпоструваща трансплантация на стволови клетки в Германия.

Необходимите средства за лечението, съпътстващите го разходи и последващите процедури са непосилни за едно нормално семейство. На този етап са събрани 306 237,26 евро, необходими  са общо 400 000 евро.

Не става въпрос само за финансова помощ, а за съпричастност и морална подкрепа, която всички, ние, като хора трябва да отдадем в такъв момент„,коментира общинският съветник от Коалиция „Кауза Пловдив“ Цветелин Цоневски.

Подобни статии

Top