Пловдивските социалисти отбелязаха 9 септември на Братската могила (СНИМКИ)

Над 400 души положиха цветя на монумента

Над 400 социалисти положиха цветя на Братската могила и с минута мълчание отдадоха почит към загиналите в антифашистката борба. В поклонението участваха председателят на БСП в Пловдив и областта Георги Гергов, градското и областно ръководство на социалистите, народните представители Теодора Халачева и Георги Търновалийски, общински съветници.

„Девети септември е кръстът , от който България възкръсна. На този ден преди 76 години беше сложен край на монархофашисткия режим в България“, каза пред Братската могила в Пловдив общинският съветник и председател на БСП–Тракия Добромира Тошева.

Всяка година членове и симпатизанти на левицата честват тук победата на социализма и отдават почит на загиналите герои  в антифашистката съпротива.

„Тази победа не би била възможна без Червената армия“, изтъкна Тошева и допълни, че „9-ти септември счупи фашистките окови и спаси честта на българското име“.

Тя подчерта, че БСП носи отговорността да съхрани историческата истината, на която конюнктурни политици посягат безсрамно.

1 2

Подобни статии

Top