Пловдивско сдружение набира доброволци

Ентусиастите ще могат да се включат в голям кръг от различни занимания

Сдружение „БГ Бъди активен“ обяви отворена покана за набиране на доброволци в различни дейности от програмата _Място България. Ентусиастите ще могат да се включат в голям кръг от различни занимания по организиране на събития, събиране на анкети, фото и видео заснемане, почиствания, информационни вечери по теми свързани с рециклирането и събирането на отпадъците разделно и други.

Доброволческата програма, в която ще могат да участват желаещите е част от дългосрочната инициатива _Място България, която сдружението осъществява с цел да бъде променено отношението на хората в Пловдив и страната към отпадъците и те да бъдат въвлечени в почистване и поддържане на междублоковите пространства. Подобни инициативи превръщат градовете в по-добри места за живеене и мотивират жителите да бъдат креативни и отговорни към заобикалящата ги среда.

Сдружението набира доброволци за следните позиции:

Помощник – организатори – ще подкрепят различни събития #безотпадъци на терен, като това включва дейности по брандиране на събития, помощ за провеждане на информационни кампании по теми за рециклиране и разделно събиране на отпадъци; провеждане на анкети във връзка с  гражданската активност за опазване на чистота и намаляване на отпадъците

Фото и видео документиране – ще отговарят за фото и видео заснемане на организационни дейности и  събития

 Офис -доброволци – ще бъдат ангажирани в дейности свързани с документи, подреждане на офис папки, преводи – на полезни статии и ресурси

Всеки е добре дошъл в семейството на БГ Бъди активен. Вярваме, че доброволчеството  в инициативите, посветени на създаването на по-добри градски пространства и на активизиране отношение към средата може да бъде  катализатор за значими промени  на нагласите на хората и те да осъзнаят, че красивата, чиста и добре поддържана градска среда прави живота им по-добър. А също и, че за да живеем в чист град, трябва да поемем отговорност и да бъдем активни. Надяваме се да намерим съмишленици на идеята за град #безотпадъци, които с радост да станат посланици на културата на рециклиране и разделно събиране на отпадъците”, приканва Гергана Ангелова от сдружението.

Доброволците трябва да са комуникативни, да имат умение за работа в екип, да са учтиви и отговорни. Организаторите ще имат ангажимент да им осигурят пакет с храна, да покриват транспортни разходи, брандирана тениска и други рекламни материали и сертификат за положен доброволен труд.

 

Top