Пловдивското дерби без публика

БФС пък прекъсна временно пъренствата в Елитните юношески групи до 15 и 17 години, както и турнира за Купата на БФС

Пловдивското дерби между Локомотив и Ботев, което ще се играе на 28 ноември (събота) от 18:30 часа, ще проведе без публика.

От 12.11.2020 до 30.11.2020, с издадена заповед РД-01-651 от 11.11.2020 на Министерство на здравеопазването, здравният министър дължи следните противоепидемични мерки на територията на Република България:

Всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за всички възрастови групи на закрито и открито се провеждат без публика. Изключение се допуска по отношение на международния турнир по тенис Sofia Open 2020, като настаняването на зрителите е най-малко през две седалки, при спазване нафизическа дистанция от 1,5 метра и задължително носене на защитни маски за лице.

Това означава, че следните домакински мачове на Локомотив ще са без публика:

13.11 14:00ч. Локомотив – Берое (контролна среща)

22.11 17:30ч. Локомотив – ЦСКА 1948 (efbet Лига)

28.11 18:30ч. Локомотив – Ботев Пловдив (efbet Лига)

Ботев (Пловдив) няма официални домакински мачове до края на годината, като без публика ще бъде контролата срещу Септември (Симитли) тази събота от 13:00 часа.

БФС пък прекъсна временно първенствата в Елитните юношески групи до 15 и до 17 г. и турнира за Купа БФС.

Поради влошената епидемиологична обстановка в страната и големият брой новорегистрирани случаи на заразени с COVID-19 в детско-юношеския футбол, ръководството на Българския футболен съюз взе спешно решение да преустанови временно държавните първенства в Елитния юношески футбол до 15 г. и до 17 г., както и надпреварата в турнира за Купа БФС. Решението, което бе взето след консултация с всички Зонални и Областни структури на футболния съюз, както и по препоръка на Медицинската комисия към БФС, влиза в сила от 13 ноември 2020 г.

Оставащите двубои в първенствата на U15, U17, както и провеждащите се турнири за Купа БФС за деца, юноши младша и старша възраст, ще се доиграят през пролетта на 2021 г. Всички структури на БФС по места продължават да са в ежедневна връзка с регионалните здравни власти и са в готовност да предприемат допълнителни мерки, включително и временно спиране на първенствата и в останалите възрасти и групи в аматьорския футбол.

След постъпило предложение от Професионалната футболна лига и отново с цел превенция на разпространението на COVID-19 в българския футбол, БФС взе решение при турнирни мачове между отбори от професионалния и аматьорския футбол, участниците в него (футболисти, треньори и служители на съответните клубове) да са задължени да представят негативни резултати от PCR тест за COVID-19, проведен не по-рано от 1 ноември 2020 г. В противен случай последните ще бъдат считани за нередовни и няма да бъдат допускани до участие в съответната среща.

Подобни статии

Top