Пловдивското дерби може да е през уикенда

Снежният хаос може да се отрази и на полуфиналите за Купата на България

Два са вариантите, които от БФС обмислят относно отложения XXIII кръг на Първа лига. Първият и много по-възможният е въпросните двубои да се играят през уикенда, а тези от XXIV кръг да бъдат изместени в средата на седмицата. Това означава, че феновете на футбола в Пловдив ще бъдат облагодетелствани, защото дербито между Локомотив и Ботев ще се играе през уикенда, а не в четвъртък, както бе по програма, пише „Меридиан мач“.

Другият вариант е XXIV кръг да се състои по програма през уикенда, а отложеният XXIII кръг да е през седмицата, която така или иначе е свободна. Късно снощи БФС и телевизията, държаща правата на родното първенство, проведоха среща, на която се обсъдиха всички промени в програмата на Първа лига.

Снегът, затрупал Първа лига, може да се отрази и на полуфиналите за Купата на България. По програма на 13 март е мачът между Ботев и Славия, а ден по-късно е дербито между ЦСКА-София и Левски. Реваншите са на 10 и 11 април, като все още не е ясно коя от двете двойки ще играе по-рано. Причината е, че от БФС и телевизията смятат, че между двата полуфинала има голяма разлика. Така не е изключено първите двубои, които са предвидени за 14-15 март, да бъдат отложени за 3, 4 или 5 април, а в средата на март да се играят двубои от Първа лига.

Подобни статии

Top