Пловдивското кметство отпуска средства за Пенка Калинкова

Кметът Здравко Димитров внася предложение до ОбС за помощ от 2000 лева

Кметът на Пловдив Здравко Димитров подписа предложение до Общински съвет за отпускане на сумата от 2000 лева за нуждите на възстановяването и рехабилитацията на изтъкнатия пловдивски общественик Пенка Калинкова, след изписването й от болница „Пирогов“, където тя се намира в момента. Предложението ще бъде подложено на гласуване на предстоящата сесия на 14 май.

„Вярвам, че Пенка Калинкова ще премине през това тежко изпитание! От сърце й пожелавам здраве, сили и бързо възстановяване! Благодаря на пловдивчани и сърцати хора от цял свят, които се включиха да помогнат!“, сподели градоначалникът. Набирането на средства ще продължи и чрез специална банкова дарителска сметка, след завръщането на Пенка Калинкова в Пловдив.

Припомняме, че днес синът на Пенка Калинкова сигнализира за нещастието, сполетяло семейството:

На 11 април т. г. скъпата ми майка – Пенка Калинкова, беше транспортирана в болница по спешност, след внезапен силен гърч и пареза на дясната ръка и крак. Първоначалното съмнение за инсулт беше отхвърлено, за сметка на страшната диагноза мозъчен тумор. Тази диагноза беше потвърдена след скенер и ядрено-магнитен резонанс на главата. След консултации с четирима неврохирурзи беше препоръчана неотложна операция, която бе извършена в неврохирургията на болница Пирогов. В момента се очаква резултатът от хистологичното проучване, междувременно ѝ предстои няколкомесечна рехабилитация на засегнатите дясна ръка и десен крак.

Целта на тази кампания е да събере средствата за направените до момента медицински разходи и за предстоящите услуги на рехабилитатор и личен помощник.

Майка ми е неподвижна на легло и има нужда от помощ за всички ежедневни дейности. Моля ви, помогнете в тази трудна ситуация. Моля ви, споделете кампанията! Благодаря!“ Ето и страницата на кампанията: https://bg.helpkarma.com/help/111588606831.

1 2

Подобни статии

Top