Плувното лято в Асеновград започва, градският басейн отваря врати - DC news

Плувното лято в Асеновград започва, градският басейн отваря врати

За първите плажуващи входът ще е свободен

Градският плувен комплекс на Асеновград отваря врати от днес. Точно в 10:00 ч. официално общинския басейн ще постави началото на летния сезон и ще започне да приема посетители. Част от церемонията по откриването ще бъде заместник-кметът по хуманитарни дейности в Асеновград Петър Петров.

За първите плувци в утрешния ден входът ще бъде свободен. Комплексът предлага възможности за отдих, както за възрастни, така и за родители с деца, тъй като разполага и с детски басейн. Обектът отваря врати отново обновен и освежен от текущ ремонт.

Градският плувен комплекс е социално ориентиран. Предвид ситуацията с инфлацията и кризата в страната в момента, цените за индивидуален вход и карта са в изключително достъпни стойности. Ето какви са те: 5 лева е входната такса за възрастен, а 4 лева за дете.

Месечната карта за възрастни, които искат да ползват басейна само за плуване в часовия диапазон от 07:00 ч. до 09:00 ч. и от 18:00 ч. до 20:00 ч., е на стойност 50 лева. Месечна карта за възрастни за целодневно ползване – 60 лева. Месечна карта за деца до 18 г. за целодневно ползване – 50 лева. Месечна карта за детски групи по плуване с преподавател – 20 лева. Месечна карта за деца, членове на спортни клубове в община Асеновград – също с преподавател от съответния спортен клуб – 10 лева.

Работното време за свободно ползване от граждани е от петък до вторник – от 10:00 ч. до 18:00 ч., а в сряда до 13:00 ч. Всеки четвъртък градският плаж няма да работи.

Водата се подменя ежеседмично и е минерална с лековити качества и температура от 29 градуса. И тази години се извършиха текущи ремонти за въвеждането на комплекса в експлоатация за летния сезон.

За безопасността, комфорта и спокойствието на плажуващите басейнът разполага с двама спасители, лекар, медицинска сестра, озеленител, охранител и хигиенистка. Осигурени са 250 шезлонга, като са поръчани още 100 броя нови.

Има 120 чадъра и 100 маси. На територията на плувния комплекс развиват дейността си заведения за хранене и напитки, санитарен възел, детски басейн с пързалка и основен басейн с олимпийски размери.

Подобни статии

Top