По 12 сигнала за нарушения на изборния процес работи пловдивската полиция

Образувани са общо 20 досъдебни производства – за предлагане на имотна облага с цел склоняване да се упражни избирателното право в полза на определен кандидат, политическа партия или коалиция.

За изясняване на фактическата обстановка, съдържаща се в сигналите, както и с цел събирането на достатъчно данни за осъществен състав на престъпление от общ характер, наблюдаващите прокурори са възложили на органите на МВР извършването на проверки.

Подобряват капацитета на работния състав и колективизма в ОДМВР-Пловдив

Ст. комисар Тодоров допълни, че в дългосрочен план ще заложи на подобряването на капацитета на работния състав и създаването на колективизъм в дирекцията.

„Необходимо е да подобрим имиджа на пловдивската полиция, който напоследък беше разклатен“, заяви старши комисар Тодоров. Той подчерта, че е поел да управлява дирекцията в добро състояние, а кадровите промени ще бъдат оповестени на по-късен етап.

На днешния празник на МВР Тодоров е награден от вътрешния министър с Почетен знак Първа степен за безупречно изпълнение на служебните си задължения. На церемонията в столицата 12 служители на пловдивската полиция ще получат парична награда от главния секретар на МВР.

Сред наградените от вътрешния министър служители  е и инспектор ДИМИТЪР САШОВ РУСЕВ – разузнавач IV степен в сектор „Борба с организираната престъпност“ – Пловдив град към отдел „Център – южен“ при Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ – МВР.

Източник: Радио Пловдив
1 2

Подобни статии

Top