По 50 лева добавка за пенсионерите до края на пандемията

Новината съобщи премиерът Бойко Борисов по време на днешната си обиколка из страната

Докато има пандемия, пенсионерите ще получават добавка от 50 лева месечно, след това ще има индексация. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред местни жители в село Лесидрен, община Угърчин, съобщава БНР. „Докато има пандемия, ще бъде така. Вчера говорих с началника на синдиката. Мислим за вас, но не може едновременно и да индексираме и по 50 лева отгоре да даваме, защото за радост вие сте много, това са по 108 млн. на месец“, каза той и допълни: “Щом свърши пандемията, вчера говорих със синдикатите и социалната министърка, ще го направим и това“.

Премиерът коментира във Фейсбук и вчерашните частични местни избори, на които ГЕРБ побеждава в 11 населени места, а в две е на балотаж. Той определя резултатите като „добра представителна извадка“: „Водихме люта битка с БСП и ДПС, които бяха заедно, както и са единни в парламента. И ние отново ги победихме. Доказахме, че ГЕРБ е в добра кондиция„, пише още Борисов.

Преди това премиерът пожела успех на бившия втори човек в ГЕРБ – Цветан Цветанов, който вчера официално учреди партията си „Републиканци за България“.

„Само му пожелавам успех. Няма как да коментирам нещо за човек, който 20 години е бил при мене и сега да кажа нещо лошо. Пожелавам му успех. Ние сме като едно семейство. След 20-годишен брак сме се разделили. Той си има ново семейство, при мене останаха децата“, каза Бойко Борисов по време на посещение в Ловеч. Вижте:

На проведените вчера частични местни избори в 16 населени места в България, ГЕРБ печели 9 кмета, а на 2 места отиваме на балотаж. Ето това е представителна извадка. Само ГЕРБ водихме люта битка с БСП и ДПС, които отново заедно, както са единни и в парламента. Но ние отново ги победихме. Доказахме, че ГЕРБ е в добра кондиция. Цветанов няма да го коментирам, 20 години бяхме заедно и не е красиво да се нападаме.

Публикувахте от Бойко Борисов в Понеделник, 28 септември 2020 г.

Подобни статии

Top